Verliest u tijd met uw administratie?

Facturatieprogramma op maat

Ga snel aan de slag met het gebruiksvriendelijk facturatieprogramma voor eenmanszaken en KMO’s.

facturatieprogramma ondernemer

Flex

Basisfunctionaliteit
17 per maand
 • Onbeperkt aantal facturen
 • Prijslijst
 • E-mailintegratie
 • Betalingsopvolging
 • Financieel overzicht en export
 • Integraties Ponto, Peppol en UBL

Plus

Uitgebreide functionaliteit
27 per maand
 • Alle functionaliteiten van Flex
 • Onbeperkt aantal documenten
 • Offertes
 • Templates
 • Dagontvangsten
 • Opzoekingen in KBO
populairst

Pro

Alle functionaliteit
49 per maand
 • Alle functionaliteiten van Plus
 • Projectopvolging en nacalculatie
 • Werkbonnen
 • Bestelbonnen en voorraadbeheer
 • Aankoopfacturen
 • 0.5GB Cloud Storage

Wil u bovenop de basisondersteuning een VIP behandeling voor als u een vraag heeft?

 • Een rechtstreeks aanspreekpunt?
 • Zowel telefonisch, via ons ticketsysteem of via e-mail?
 • Bijstand bij uw configuratie bij de opstart en doorheen het gebruik?
 • De mogelijkheid om nieuwe releases / functionaliteiten samen te overlopen bij updates?


Vraag dan zeker meer informatie over ons service pakket dat wij aanbieden aan 120 € excl. BTW per jaar!

Facturatieprogramma : Functionaliteiten

Hieronder kunt u een overzicht en uitgebreide beschrijving vinden van alle functionaliteiten in de verschillende facturatiesoftware:

Ondersteuning

Heeft u een vraag of opmerking? Ons team staat altijd voor u klaar om u te helpen!

Facturen

Aanmaak en beheer verkoopfacturen via verschillende mogelijkheden om deze op een zo kort mogelijke termijn aan te maken. Dit kan vanuit een offerte, bestelbon of werkbon. Aan de hand van het planningssysteem of gebruik van de templates.

Betalingsopvolging + CODA

Bij verkoopfacturen kan u manueel aanduiden wanneer ze betaald zijn, op welke datum dit plaatsvond en via welke weg dit gebeurde.
Daarnaast kan u CODA (Coded Statement of Account) bestanden, ofwel elektronische bankafschriften inlezen.

E-mailintegratie

Met ons facturatieprogramma verstuurt u al uw gecreëerde documenten vanuit uw eigen e-mailadres.

Export

U kunt op een eenvoudige manier al uw verkoopfacturen uit het facturatieprogramma overmaken aan uw boekhouder. U maakt een pdf van al uw verkoopfacturen en een overzicht hiervan slaan we op in een zip-bestand, waarna u deze kan doormailen.

Overzicht

U kan een overzicht raadplegen waarbij u de omzet per periode kan bekijken. Bij deze functie is het overigens mogelijk deze periodes te vergelijken en de evolutie te bekijken aan de hand van statistieken.

Prijslijst

U kan productnamen en bijhorende artikelnummers en prijzen opslaan en gebruiken in facturen, offertes, bestelbonnen, dagontvangsten en werkbonnen, inclusief automatisch voorraadbeheer.

Labels

U kan labels op documenten en op klanten -en leveranciersfiches plaatsen.
Hiermee kan u uw documenten en fiches in eigen categorieën verdelen en filteren.

Documenten

Onbeperkt aantal documenten. In het facturatieprogramma van KMO-Facturatie heeft u geen limiet van het aantal offertes, facturen, bestelbonnen of werkbonnen u maakt.

Invorderen via incasso

Vanuit KMO-Facturatie kan u een incassodossier voor niet-betaalde facturen opmaken en doorsturen in slechts enkele klikken naar Be Paid.

Dagontvangsten

Indien u niet werkt met betaling via uw facturen, kan u gebruik maken van dagontvangsten. Deze kunt u linken met de prijslijst van uw bedrijf.

Offertes

In slechts enkele klikken stelt u uw offerte op en kan u deze overmaken aan uw klant. Een raming of bestek nodig? Ook dit is mogelijk met het facturatieprogramma van KMO-Facturatie. Offertes kunnen door uw klant digitaal online worden ondertekend via een voor hen unieke URL.

Templates

De inhoud van uw documenten kan u opslaan als een template en nadien uploaden in toekomstige offertes, facturen en bestelbonnen. Deze inhoud kan bestaan uit artikelen met de desbetreffende prijs en mogelijke beschrijvingen. Deze kunt u nadien steeds aanpassen.

Aankoopfacturen

Ook aankoopfacturen kan u opslaan in het facturatieprogramma van KMO-Facturatie, zodat u ten allen tijde een duidelijk overzicht heeft van uw maandelijkse inkomsten en uitgaven.

Bestelbonnen

U kan bestelbonnen aanmaken en beheren waarbij u een koppeling kan maken met het voorraadbeheer van uw bedrijf.

Voorraadbeheer

Met voorraadbeheer kan u uw voorraad op een eenvoudige manier beheren en koppelen aan uw bestelbonnen. Welke artikelen zijn gereserveerd? Welke artikelen zijn verkocht? Aan welke bestelbon of factuur is dit artikel gelinkt?

Planningsysteem

U kan facturen op voorhand inplannen zodat de klant deze een vaste dag in de maand ontvangt of u plant deze in volgens een periodiek systeem waarbij u zelf het aantal dagen kan selecteren. Tevens is er de mogelijkheid om het facturatiebedrag te spreiden en via deelfacturen het totaal bedrag in te plannen.

Projecten en nacalculatie

U kan eenvoudig offertes, aankoop -en verkoopfacturen verzamelen en een nacalculatie laten berekenen. Zo heeft u een compleet overzicht van alle gemaakte kosten, opbrengsten, verschil ten opzichte van offertes en bruto resultaten.

Werkbonnen

De beschikbare velden van de werkbon zijn volledig aanpasbaar naargelang uw wensen. U kunt vanuit een offerte een werkbon aanmaken, of beginnen vanuit een lege werkbon. U kan de werkbon digitaal laten ondertekenen, hier een pdf van creëren en doormailen naar uw klant. Ook uw personeel kan deze werkbon aanpassen, invullen, laten tekenen en afsluiten. Hiervoor zijn beperkte toegangsmogelijkheden voorzien. Uw personeel ziet enkel de hoogstnodige informatie uit het systeem.

Bestandsopslag

Met deze module kan u eenvoudig allerlei documenten uploaden en koppelen aan een klant, leverancier, project of werkbon. Zo blijven al uw documenten veilig op een centrale plek, altijd binnen handbereik.

Facturatieprogramma

Facturatie is een essentieel onderdeel voor elk bedrijf, groot of klein. Het opstellen en beheren van deze facturen kan echter een tijdrovende taak zijn, vooral het handmatig wordt gedaan. Gelukkig kunnen facturatieprogramma’s dit proces automatiseren en vereenvoudigen, waardoor zelfstandigen en bedrijven efficiënter kunnen werken en tijd kunnen besparen. 

Facturatie software helpt bedrijven en zelfstandigen bij het maken, verzenden en beheren van facturen. Het stelt gebruikers in staat om professioneel ogende facturen te generen, betalingen bij te houden, klantgegevens te beheren en rapporteren te genereren.  

facturatieprogramma

De voordelen van facturatie software

Facturatieprogramma’s bieden verschillende voordelen voor zelfstandigen en bedrijven van elke omvang. 

Hier zijn enkele belangrijke voordelen: 

 • Efficiëntie: Met een facturatieprogramma kunnen facturen snel en nauwkeurig worden gegenereerd. Dit bespaart tijd en vermindert de kans op fouten die kunnen optreden bij handmatige facturatie. 
 • Tijd- en kostenbesparing: Automatisering van het facturatieproces bespaart waardevolle tijd en vermindert de kosten die gepaard gaan met handmatige facturatie. Minder tijd besteden aan facturatie betekent meer tijd voor andere belangrijke taken. 
 • Professionele uitstraling: In een facturatieprogramma kan u gebruik maken van sjablonen en uw voorkeuren qua stijl toepassen. Zoals uw eigen logo en kleuren eenvoudig toepassen. Dit draagt bij aan de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van het bedrijf.  
 • Betalingstracering: Facturatieprogramma’s hebben functies voor het bijhouden van betalingen, waardoor het gemakkelijker wordt om openstaande facturen te identificeren en herinneringen te sturen naar klanten die nog moeten betalen. 

Functies van een facturatieprogramma

Facturatieprogramma’s bieden een breed scala aan functies om bedrijven en zelfstandigen te helpen bij het beheren van hun facturatieprocessen:

 • Factuuraanmaak en -beheer
  Met facturatie software kunnen gebruikers snel en nauwkeurig facturen opstellen, opslaan en verzenden naar klanten. Op basis van specifieke informatie, zoals producten, prijzen, kortingen ingeven en btw-tarieven kunnen gebruikers hun documenten opstellen. 
 • Klantenbeheer
  Klantgegevens zoals contactinformatie, betalingsvoorwaarden kunnen worden opgeslagen en beheerd. Daarnaast is er een overzicht van de historiek van de klant in kwestie. De reeds opgemaakte offertes, verkoopfacturen, werkbonnen en dergelijke kunnen zo overzichtelijk geraadpleegd worden. 
 • Betalingsbeheer
  Het bijhouden van betalingen is enorm belangrijk voor een gezonde cashflow. Dankzij een facturatieprogramma kan u dit nauwlettend in de gaten houden en up to date houden. Herinneringen versturen aan klanten die nog moeten betalen is een functie die de opvolging nog eenvoudiger voor u maakt. 
 • Rapporten
  In het facturatieprogramma kan u verschillende data verzamelen, zoals een overzicht van uw omzet per periode. U kan uw omzet vergelijken met een andere periode. Wenst u het bedrag te weten dat u heeft gefactureerd aan een specifieke klant? Ook dat is mogelijk met het facturatieprogramma. 
 • Alle functionaliteiten
  Een overzicht van alle functionaliteiten in het facturatieprogramma van KMO-Facturatie kan u hierboven terugvinden. Er zijn verschillende functionaliteiten voorzien die u helpen sneller en efficiënter uw facturatie en projecten te verwerken en op te volgen. 
 
Indien u nog twijfelt aan de voordelen van het werken met een facturatieprogramma, kan u contact met ons opnemen voor een vrijblijvende demo of een gratis account aanvragen en zelf 14 dagen lang de software testen. 

Facturatieprogramma


Hoe kunnen we u van dienst zijn?

Heeft u vragen? Aarzel niet om ons te contacteren!