Met KMO-Facturatie

Digitale werkbonnen

facturatieprogramma bouw facturatiesoftware bouw

Heeft u ooit met de frustratie geworsteld van papieren werkbonnen, onleesbare notities en een overvloed aan administratieve rompslomp? Het is een gegeven dat velen van ons maar al te goed kennen. Maar wat als wij u zoude vertellen dat er een slimmere, efficiëntere manier is om te gaan werken? Dit is waar digitale werkbonnen u te hulp schieten. 

Met de hulp van digitale werkbonnen kan u gegevens op een gestructureerde en leesbare manier vastleggen, updaten en delen in real-time. Deze digitale benadering zet de deur open naar verbeterde workflows, helpt u de controle ter herwinnen over processen, kosten te besparen en de algehele efficiëntie te verbeteren. 

Facturatieprogramma - Prijzen en functionaliteiten per pakket

Flex

Basisfunctionaliteit
17 per maand
 • Onbeperkt aantal facturen
 • Prijslijst
 • E-mailintegratie
 • Betalingsopvolging
 • Financieel overzicht en export
 • Integraties Ponto, Peppol en UBL

Plus

Uitgebreide functionaliteit
27 per maand
 • Alle functionaliteiten van Flex
 • Onbeperkt aantal documenten
 • Offertes
 • Templates
 • Dagontvangsten
 • Opzoekingen in KBO
populairst

Pro

Alle functionaliteit
49 per maand
 • Alle functionaliteiten van Plus
 • Projectopvolging en nacalculatie
 • Werkbonnen
 • Bestelbonnen en voorraadbeheer
 • Aankoopfacturen
 • 0.5GB Cloud Storage

Wil u bovenop de basisondersteuning een VIP behandeling voor als u een vraag heeft?

 • Een rechtstreeks aanspreekpunt?
 • Zowel telefonisch, via ons ticketsysteem of via e-mail?
 • Bijstand bij uw configuratie bij de opstart en doorheen het gebruik?
 • De mogelijkheid om nieuwe releases / functionaliteiten samen te overlopen bij updates?


Vraag dan zeker meer informatie over ons service pakket dat wij aanbieden aan 120 € excl. BTW per jaar!

Digitale werkbonnen - Professioneel, snel en eenvoudig aan de slag

Digitale werkbonnen zijn elektronische versies van de traditionele papieren werkbonnen die worden gebruikt om taken en activiteiten bij te houden en te beheren. 

Met digitale werkbonnen kan u informatie, artikels en prijzen online in het programma toevoegen en bekijken. 

Hoe handig zou het zijn indien u na het uitvoeren van uw werken ineens de administratie kan afwerken? 
De digitale werkbon direct ter plaatse kan invullen? 

Wanneer u ter plaatse bent bij uw klant dient u met zeer veel zaken rekening te houden. 
Gebeurt het al eens dat u een werkbon vergeet te laten tekenen? 
Of dat u de werkbon nadien verliest?
Of dat er geen factuur wordt opgesteld voor de uitgevoerde werken?

Met de digitale werkbonnen in het facturatiepakket van KMO-Facturatie trachten we u hierbij te helpen. Met deze tool vult u snel de werkbon in, voegt u materialen of uren toe.
Uw klant tekent deze werkbon af en u kan de werkbon doormailen of factureren. 

Dit alles kan al bij uw klant ter plaatse op uw telefoon, ipad, … , net na de uitvoering van de werken. 

Daarenboven behoudt u een overzicht van alle werkbonnen per klant. Wil u nakijken wat u de vorige keer juist bij een klant heeft gedaan of welke materialen u heeft gebruikt? 
Alles kan u zeer snel terugvinden in uw klantenfiche of in het overzicht van uw werkbonnen. 

Offerte -> Werkbon maken -> Factuur, met juist 1 klik…Professioneel, snel en eenvoudig.

Lees meer over de voordelen van digitale werkbonnen in onze blog

Digitale werkbonnen - Factureer sneller uw interventies

digitale werkbonnen

 Digitale werkbonnen bieden meerdere voordelen zoals tijdsbesparing, verminderde fouten en verbeterde communicatie en duurzame bedrijfsvoering. Met deze voordelen is het geen verrassing dat digitale werkbonnen steeds meer worden gebruikt en dat bedrijven ze zien als een onmisbaar hulpmiddel. 

Met de digitale werkbonnen van KMO-Facturatie kan u ieder project de baas! 

Het platform is zeer gebruiksvriendelijk ontworpen en vereist een minimale training voor uw werknemers om hen dit effectief te laten gebruiken.  Uw werknemers kunnen eenvoudig in loggen op het systeem, aan de hand van hun eigen aangemaakte account. Zij krijgen werkbonnen toegewezen en kunnen zelf werkbonnen aanmaken en relevante informatie toevoegen in hun werkbonnen. 
Voor uw werknemers zijn er beperkte toegangsmogelijkheden voorzien, zij zien enkel de hoogstnodige informatie uit het systeem. 

Dankzij het online aanvullen van informatie in de digitale werkbonnen is er een verbeterde communicatie tussen u en uw werknemers. Alle informatie is centraal toegankelijk waardoor verschillende afdelingen gemakkelijk kunnen samenwerken en informatie kunnen delen, wat leidt tot een betere coördinatie en uitvoering van de taken. 

De digitale werkbonnen kan u volledig naar eigen wensen inrichten door de uitgebreide interface . U kunt vanuit een offerte een digitale werkbon aanmaken of beginnen vanuit een lege werkbon. 

U kan de werkbon digitaal laten ondertekenen, hier een pdf van creëren en doormailen naar uw klant.

Wenst u na het afwerken van uw taak ineens te factureren? Ook dat is mogelijk, met slechts één klik maakt u van uw werkbon een factuur. Hierin heeft u de keuze of u de werkbon al dan niet mee wil opnemen in de factuur. 

De ervaring van één van onze klanten: 

“De gebruiksvriendelijkheid van het programma is top. Zeer overzichtelijk. Zeer veel mogelijkheden. Maar vooral enorm tijdbesparend. Alles gebeurd in enkele klikken. TOP programma met op en top service en opvolging.’

Voordelen van digitale werkbonnen

Digitale werkbonnen worden gebruikt om informatie vast te leggen over de uitvoering van taken, werkorders, reparaties of diensten. Het werken met digitale werkbonnen heeft tal van voordelen voor zelfstandigen en bedrijven: 

 • Efficiëntie en tijdsbesparing: Digitale werkbonnen automatiseren veel van de handmatige taken die voorheen nodig waren. Ze vereenvoudigen het volledige proces van het maken, toewijzen en voltooien van werkorders. Hierdoor bespaart men tijd en wordt de productiviteit verhoogd. 
 • Nauwkeurigheid en communicatie: Met behulp van digitale werkbonnen kan u gegevens nauwkeuriger vastleggen en beheren. Het risico op menselijke fouten en onleesbare handschriften wordt hierdoor verminderd, wat de communicatie onderling ten goede komt. 
 • Kostenbesparing: Door het elimineren van papiergebruik en het verminderen van administratieve taken kan u kosten besparen. Daarenboven helpen digitale werkbonnen bij het optimaliseren van uw werkprocessen. 
 • Gebruiksvriendelijke interface: De werkbonnen functionaliteit van KMO-Facturatie heeft een intuïtieve interface. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig nieuwe werkbonnen aanmaken, details toevoegen en bijwerken en ze toewijzen aan de juiste medewerkers. 
 • Mobiele toegankelijkheid: Werkbonnen kunnen bekeken, bewerkt en voltooid worden vanaf een smartphone of tablet. 
 • Planning en toewijzing: U kan werkbonnen toewijzen aan de juiste medewerker op basis van hun vaardigheden en/of beschikbaarheid. Dit helpt bij het optimaliseren van de planning en verminderen van vertragingen. 
 • Digitale handtekening: Na het voltooien van de taken kan u of uw medewerker een elektronische handtekening laten plaatsen door uw klant. Ook dit maakt het proces sneller en efficiënter. 
 • Foto’s en bijlagen: U heeft tevens de mogelijkheid om foto’s en bijlagen toe te voegen aan uw werkbonnen. Dit kan een meerwaarde zijn bij het documenteren van reparaties en het delen van informatie. 

Facturatieprogramma - Prijslijsten, stockbeheer en aankoopfacturen

 

 

In het facturatieprogramma kan u eenvoudig uw vaste prijzen per categorie opslaan in een prijslijst, zodat het maken van facturen en andere documenten nog vlotter verloopt. 

Naast prijzen kunnen ook beschrijvingen, artikelnummers en BTW-percentages worden ingesteld. 

Ook prijzengroepen zijn voorzien in het programma, zodat u snel en eenvoudig een verzameling van artikels kan weergeven op uw documenten. 

Met het automatisch stockbeheer kan u uw voorraad op een eenvoudige manier beheren en koppelen aan uw prijslijsten. 

Welke artikelen zijn gereserveerd?
Welke artikelen zijn verkocht?
Aan welk bestelbon of factuur is dit artikel gelinkt? 

Uw stock wordt automatisch bijgewerkt van zodra er een factuur of bestelbon gegeneerd wordt. 

Ook aankoopfacturen kan u verwerken in het facturatieprogramma van KMO-Facturatie. Zo heeft u ten allen tijde een duidelijk overzicht van uw maandelijkse inkomsten en uitgaven. 

facturatieprogramma eenmanszaak facturatieprogramma sint-niklaas facturatieprogramma gent

Facturatieprogramma - Van offerte/werkbon naar factuur

offertes online

 

Met het facturatieprogramma van KMO-Facturatie maakt u in slechts enkele klikken een professionele offertes, bestelbon, digitale werkbon of factuur. Alle documenten worden veilig opslagen in uw cloudomgeving, u hoeft zich niet langer zorgen te maken over back-ups en beveiliging van uw IT – infrastructuur.

Daarnaast biedt het facturatieprogramma tal van extra functionaliteiten om uw dagelijkse workflow te vereenvoudigen. Denk hierbij onder meer aan het eenvoudig delen van documenten met uw klanten, digitaal bevestigen en ondertekenen van offertes, opvolging van betalingen en meer.

In onze blog geven we u meer informatie over de essentiële elementen op een offerte, een offerte voorbeeld en de voordelen van online offertes opmaken met KMO-Facturatie. Lees de blog hier. 

5/5
" Goed facturatieprogramma.

KMO-Facturatie biedt ook de module werkbonnen aan.
Superhandig om de klanten ter plaatse de werkbon te laten ondertekenen met bv een tablet.
Daarna ga je snel door naar facturatie en het admin werk blijft beperkt.

Daarenboven zijn de mensen van KMO-Facturatie héél behulpzaam en luisteren ze naar de klanten. "

Raphaël Lerno - LEC Energy Solutions

Digitale werkbonnen


Hoe kunnen we u van dienst zijn?

Heeft u vragen? Aarzel niet om ons te contacteren!

gratis facturatieprogramma