Met KMO-Facturatie

Offertes maken en opvolgen

werkbon aanmaken

Offertes maken en opvolgen is van cruciaal belang voor zakelijk succes. Een goed uitgewerkte offerte kan het verschil maken bij het aantrekken van klanten en het binnenhalen van waardevolle projecten. Vergeet niet het belang van klantgerichtheid en opvolging. Met de software van KMO-Facturatie kan u dit proces vereenvoudigen.

Facturatieprogramma - Prijzen en functionaliteiten per pakket

Flex

Basisfunctionaliteit
17 per maand
 • Onbeperkt aantal facturen
 • Prijslijst
 • E-mailintegratie
 • Betalingsopvolging
 • Financieel overzicht en export
 • Integraties Ponto, Peppol en UBL

Plus

Uitgebreide functionaliteit
27 per maand
 • Alle functionaliteiten van Flex
 • Onbeperkt aantal documenten
 • Offertes
 • Templates
 • Dagontvangsten
 • Opzoekingen in KBO
populairst

Pro

Alle functionaliteit
49 per maand
 • Alle functionaliteiten van Plus
 • Projectopvolging en nacalculatie
 • Werkbonnen
 • Bestelbonnen en voorraadbeheer
 • Aankoopfacturen
 • 0.5GB Cloud Storage

Wil u bovenop de basisondersteuning een VIP behandeling voor als u een vraag heeft?

 • Een rechtstreeks aanspreekpunt?
 • Zowel telefonisch, via ons ticketsysteem of via e-mail?
 • Bijstand bij uw configuratie bij de opstart en doorheen het gebruik?
 • De mogelijkheid om nieuwe releases / functionaliteiten samen te overlopen bij updates?


Vraag dan zeker meer informatie over ons service pakket dat wij aanbieden aan 120 € excl. BTW per jaar!

Offertes maken - Essentieel in het bedrijfsleven

Offertes maken is essentieel in het bedrijfsleven. Het zijn voorstellen die bedrijven aan hun (potentiële) klanten overmaken. Een professionele offerte kan het verschil maken tussen het winnen of verliezen van een project. Ze bevatten informatie over de aangeboden producten of diensten, prijsbepalingen, voorwaarden en eventueel aanvullende details.

Een goed doordachte offerte kan uw klanten overtuigen om voor uw bedrijf te kiezen. Helpt bij het opbouwen van vertrouwen, geeft transparantie en toont dat u de behoeften van uw klant begrijpt.

Met het software programma offertes maken van KMO-Facturatie stelt u bestaande producten, prijzen of prijsgroepen kan u uit de prijslijst halen en waar nodig kan u nog de nodige aanpassingen doen. Is de potentiële klant reeds gekend dan worden deze gegevens uit uw klantenbestand, is het een nieuwe zakelijke klant, dan kan u dankzij de koppeling met de kruispuntbank van onderneming alle correcte gegevens terugvinden op basis van het ondernemingsnummer.

De offerte nummer, datum, geldigheidsduur worden automatisch voorgesteld aan de hand van de vooraf door u ingestelde algemene termijnen.

Offertes maken waar en wanneer u het wil met het software programma offertes maken van KMO-Facturatie. Facturatiesoftware voor elk moment, via elk toestel.

offertes online

Professionele offerte opstellen

werkbon maken

Offertes maken met een professionele uitstraling omvat verschillende cruciale stappen die worden gevolgd.

Voordat u een offerte maakt, is het van vitaal belang om alle relevante informatie te verzamelen. Dit omvat details over de klant, specifieke vereisten en eventuele deadlines.

Het correct bepalen van de prijs is een uitdaging. Het moet concurrerend zijn en tegelijkertijd ook uw winstmarges beschermen.

De daadwerkelijke offerte schrijven is een kunst op zich. Het moet duidelijk, overtuigend en volledig zijn.

Een succesvolle offerte bevat specifieke elementen die de aandacht van de klant trekken en vertrouwen opwekken.

Klanten moeten precies weten wat ze kunnen verwachten van uw producten of diensten, een heldere beschrijving van wat u aanbiedt is dus essentieel. Zorg ervoor dat uw prijsbepaling transparant en begrijpelijk is.

Door de voorwaarden van uw aanbod duidelijk te vermelden, vermijd u misverstanden. Deze voorwaarden omvatten onder meer zaken als betalingsvoorwaarden, garanties, levertijden, …

Met het software programma offertes maken van KMO-Facturatie maakt u eenvoudig uw professionele offertes. Voeg uw logo en bedrijfsinfo toe en ga snel van start!

Offertes krijgen automatisch een nummer toegewezen en ook de datum en vervaldatum staan ineens ingevuld. Ook de voorwaarden worden automatisch toegevoegd bij het maken van uw offertes. Dit dient u slecht één maal in te stellen in uw account.

Wanneer uw offerte klaar is, kan u een voorbeeld van uw offerte bekijken en ze versturen vanuit het programma, met uw eigen e-mailadres.

Offertes opvolgen - digitaal laten goedkeuren en ondertekenen

Klanten krijgen vaak meerdere offertes van meerdere bedrijven. De opvolging van uw verzonden offertes is dan ook uitermate belangrijk en kan een aanzienlijk verschil maken in het sluiten van deals. Een tijdige opvolging laat zien dat u geïnteresseerd bent en dat u het project of de aanvraag serieus neemt.

Met het programma van KMO-Facturatie kan u het proces van offertes maken en opvolgen stroomlijnen en verbeteren. Automatiseren kan uw offertestrategie verbeteren en de kans op succes vergroten.

Dankzij de ingebouwde functies in de software van KMO-Facturatie kan u snel offertes maken, deze via uw eigen e-mailadres doorsturen naar een klant en digitaal laten goedkeuren en ondertekenen.

Uw klanten krijgt uw e-mail met daarin een link waar ze de offerte kunnen downloaden, accepteren of weigeren.

Zij plaatsen hun handtekening en hun naam bij de aanvaarding en u ontvangt automatisch een e-mail dat de offerte is geaccepteerd. .

Automatisch ziet u de aanvaarding van de offerte ook in het software programma offertes.

Uw klant krijgt nog een bevestiging van de aanvaarding van de offerte.

online software offertes

Via het handig, gedetailleerd overzicht ziet u in 1 oogopslag welke offertes nog lopende zijn en wat uw laatste stap was in de opvolging van uw offertes. 

Wanneer werd uw offerte verstuurd aan uw klant? Hoeveel dagen is deze nog geldig? Welke stap werd er laatst genomen? Is deze offerte al geaccepteerd of geweigerd? En als ze geweigerd is, wat was dan de reden?

Ook in het logboek van uw offerte kan u deze specificaties zien staan. Als uw offerte geaccepteerd is, ziet u hier ook de naam en de handtekening van uw klant staan.  Wanneer uw offerte is omgezet naar een factuur of een werkbon kan u dit ook zien staan in uw overzicht en kan u van daaruit naar het document in kwestie gaan. 

Op het dashboard ziet u ook per maand het bedrag aan offertes dat u heeft opgesteld, en voor welk bedrag er reeds werd gefactureerd. 

offerte maken

Offerte omzetten naar werkbon

In het software programma offertes maken kan u een offerte omzetten naar een werkbon naar keuze. In uw account kan u 1 of meerdere werkbonnen naar keuze instellen en gebruiken. Automatisch wordt de inhoud van uw offerte overgenomen in uw werkbon.

Ter plaatse bij uw klant of nadien kan u nog extra materialen, werkuren of dergelijke toevoegen en ook de specificaties van uw werkbon kan u altijd invullen, op eender welk moment via eender welk toestel. 

De werkbonnen functie kan u tevens openzetten voor uw personeel. Ook zij kunnen inloggen op het systeem en de werkbon in kwestie aanvullen en digitaal laten tekenen door uw klant. 

De ervaring van één van onze klanten: 

“Superhandig om de klanten ter plaatse de werkbon te laten ondertekenen met bv een tablet. Daarna je snel door naar facturatie en het admin werk blijft beperkt”

digitale werkbonnen

Van offerte naar factuur in één klik

Een gemaakte offerte factureren, met de software van KMO-Facturatie is dit een fluitje van een cent. Met een enkele klik wordt alle relevante informatie van uw offerte overgezet naar een professionele factuur, zonder dat u gegevens handmatig moet invoeren. 

Deze naadloze overgang minimaliseert de kans op fouten en bespaart u kostbare tijd. Het resultaat is een vlotte en efficiënte overgang van potentiële verkoop naar daadwerkelijke inkomsten, en dat allemaal met één klik. 

Ontdek hoe onze software u kan helpen om uw offertes om te zetten in facturen met een enkele muisklik en stroomlijn uw processen vandaag nog. 

Offertes maken


Hoe kunnen we u van dienst zijn?

Heeft u vragen? Aarzel niet om ons te contacteren!