PEPPOL

UBL facturen via het PEPPOL-netwerk

UBL facturen is een XML-formaat dat wordt gebruikt om elektronische facturen te structureren. UBL facturen bevatten alle relevante factuurinformatie, zoals factuurnummer, datum, bedragen en klantgegevens. Deze gestructureerde gegevens vergemakkelijken de geautomatiseerde verwerking van facturen, wat leidt tot efficiëntieverbeteringen en kostenbesparingen. 

Het gestandaardiseerde XML-formaat zorgt ervoor dat de factuurgegevens eenduidig en foutloos zijn, waardoor de kans op menselijke fouten wordt verminderd. Bovendien bevordert het gebruik van UBL facturen de automatisering van het facturatieproces, wat resulteert in kortere verwerkingstijden en snellere betalingen. 

Het PEPPOL-netwerk biedt tal van voordelen voor bedrijven die UBL facturen willen verzenden en ontvangen. Allereerst maak het netwerk een veilige en betrouwbare uitwisseling van elektronische documenten mogelijk, waardoor bedrijven zich kunnen richten op hun kernactiviteiten zonder zich zorgen te maken over gegevensbeveiliging. 

Peppol e-invoicing

Het PEPPOL-netwerk

Peppol

Het PEPPOL-netwerk staat voor Pan-European Public Procurement Online. Het is een internationaal e-facturatienetwerk dat bedrijven, overheden en andere organisaties in staat stelt om gestandaardiseerde elektronische documenten uit te wisselen, waaronder UBL facturen. 

Verzenden van UBL facturen via PEPPOL

In vergelijking met traditionele facturatiemethoden, zoals het verzenden van papieren facturen per post of het versturen van PDF-facturen per e-mail, biedt PEPPOL aanzienlijke voordelen. Traditionele methoden zijn vaak tijdrovend, foutgevoelig en duur. PEPPOL daarentegen automatiseert het proces en zorgt voor een snellere en nauwkeurigere verwerking. 

PEPPOL heeft een open en gestandaardiseerd karakter. Het is niet gevonden aan een specifieke sector of land, waardoor het ideaal is voor bedrijven die internationaal zaken doen. Bovendien is PEPPOL al wijdverspreid en wordt het ondersteund door een groeiende gemeenschap van gebruikers. 

Om UBL facturen via PEPPOL te verzenden, moeten bedrijven een PEPPOL ID verkrijgen van hun Acces Point Provider. Daarnaast moeten ze ervoor zorgen dat hun facturatiesysteem compatibel is met het UBL-formaat en het PEPPOL-netwerk. In de facturatiesoftware van KMO-Facturatie zijn beide zaken voorzien. 

Steeds meer overheden verplichten het gebruik van PEPPOL om e-facturen te versturen. 

UBL facturen verzenden via PEPPOL in KMO-Facturatie

Wanneer u de eerste maal een document wil verzenden via het PEPPOL-netwerk, zal het systeem u vragen om u eerst te registreren bij het PEPPOL-netwerk. Dit proces is éénmalig en neemt doorgaans 1 a 2 werkdagen in beslag. U krijgt een e-mail wanneer de registratie voltooid is en u documenten kan verzenden via het PEPPOL-netwerk. 

Een document verzenden via het PEPPOL-netwerk in KMO-Facturatie kan zeer snel en eenvoudig. Hiervoor klikt u bij het specifieke document op Opties en selecteert u ‘versturen via PEPPOL’. Wanneer de ontvanger geregistreerd is bij het PEPPOL-netwerk zal deze het document in kwestie kunnen ontvangen. Indien deze niet geregistreerd heeft, ontvangt u hiervan uit KMO-Facturatie een melding. 

facturatie software

Met onze online facturatie software beheert u in enkele klikken de administratie van uw bedrijf. Het programma is eenvoudig te gebruiken en laat u tijd besparen. Eenmanszaken en KMO’s bestaan in verschillende vormen en maten. Onze software is aangepast aan de grootte en noden van uw bedrijf. Afhankelijk van het modules die u nodig heeft kan u het programma kiest dat het beste bij u en uw bedrijf past.  De software kan u gebruiken op elk moment, via elk toestel. Al onze pakketten zijn gratis te proberen voor 14 dagen. Aarzel niet en ervaar hoe u als zelfstandige tijd kan besparen met onze software! 

Flex

Basisfunctionaliteit
17 per maand
 • Onbeperkt aantal documenten
 • Prijslijst
 • E-mail integratie
 • Betalingsopvolging
 • Financieel overzicht en export

Plus

Uitgebreide functionaliteit
27 per maand
 • Alle functionaliteiten van Flex
 • Onbeperkt aantal documenten
 • Offertes
 • Templates
 • Dagontvangsten
populairst

Pro

Alle functionaliteit
49 per maand
 • Alle functionaliteiten van Plus
 • Projectopvolging en nacalculatie
 • Werkbonnen
 • Bestelbonnen en voorraadbeheer
 • Aankoopfacturen

Wil u bovenop de basisondersteuning een VIP behandeling voor als u een vraag heeft?

 • Een rechtstreeks aanspreekpunt?
 • Zowel telefonisch, via ons ticketsysteem of via e-mail?
 • Bijstand bij uw configuratie bij de opstart en doorheen het gebruik?
 • De mogelijkheid om nieuwe releases / functionaliteiten samen te overlopen bij updates?


Vraag dan zeker meer informatie over ons service pakket dat wij aanbieden aan 120 € excl. BTW per jaar!