Met KMO-Facturatie

Werkbon voorbeeld

facturatieprogramma bouw facturatiesoftware bouw

Werkbon voorbeeld. Digitale werkbonnen zijn een waardevol instrument voor bedrijven in allerlei sectoren. In een wereld die steeds digitaler wordt, zijn er talloze tools en technologieën die bedrijven kunnen helpen om efficiënter te werken. Een van die tools is de digitale werkbon.  Ze verbeteren de efficiëntie, verminderen fouten en dragen bij aan een meer gestroomlijnde operatie. Investeren in digitale werkbonnen kan een slimme zet zijn voor elk bedrijf dat streeft naar verbeterde productiviteit en klanttevredenheid.  Op deze pagina bekijken we wat een digitale werkbon is en tonen we u een werkbon voorbeeld.  

Facturatieprogramma - Prijzen en functionaliteiten per pakket

Flex

Basisfunctionaliteit
17 per maand
 • Onbeperkt aantal facturen
 • Prijslijst
 • E-mailintegratie
 • Betalingsopvolging
 • Financieel overzicht en export
 • Integraties Ponto, Peppol en UBL

Plus

Uitgebreide functionaliteit
27 per maand
 • Alle functionaliteiten van Flex
 • Onbeperkt aantal documenten
 • Offertes
 • Templates
 • Dagontvangsten
 • Opzoekingen in KBO
populairst

Pro

Alle functionaliteit
49 per maand
 • Alle functionaliteiten van Plus
 • Projectopvolging en nacalculatie
 • Werkbonnen
 • Bestelbonnen en voorraadbeheer
 • Aankoopfacturen
 • 1GB Cloud Storage

Wil u bovenop de basisondersteuning een VIP behandeling voor als u een vraag heeft?

 • Een rechtstreeks aanspreekpunt?
 • Zowel telefonisch, via ons ticketsysteem of via e-mail?
 • Bijstand bij uw configuratie bij de opstart en doorheen het gebruik?
 • De mogelijkheid om nieuwe releases / functionaliteiten samen te overlopen bij updates?


Vraag dan zeker meer informatie over ons service pakket dat wij aanbieden aan 120 € excl. BTW per jaar!

Werkbon voorbeeld - Wat is een digitale werkbon?

Een digitale werkbon is een elektronisch versie van de traditionele papieren werkbon. Het is een document dat alle benodigde informatie bevat voor een taak of project. Dit omvat details over de uit te voeren werkzaamheden, klantinformatie en ook de benodigde materialen en apparatuur. 

Voordelen van digitale werkbonnen:  

 • Efficiëntie: Het proces is gestroomlijnd, waardoor tijd wordt bespaard.
 • Nauwkeurigheid: Minder kans op fouten in vergelijking met handgeschreven bonnen
 • Real-time Toegang: Werkbonnen zijn direct online beschikbaar voor alle betrokkenen
 • Milieuvriendelijk: Minder papierwerk, wat goed is voor het milieu  

 

Meer over digitale werkbonnen kan u lezen in onze blog

Aan de hand van onderstaand werkbon voorbeeld laten we u een kijkje nemen in de verwerking van uw digitale werkbonnen in KMO-Facturatie. 

Werkbon voorbeeld - Werkbon invullen, laten tekenen en direct facturen

werkbon voorbeeld
werkbon voorbeeld

Hierboven ziet u een voorbeeld werkbon in het facturatieprogramma van KMO-Facturatie. De volledige lay-out van deze werkbon kan u aanpassen. U kan gebruikmaken van één van de templates voorzien in de software of u kan een volledig nieuwe werkbon template of templates aanmaken naar uw keuze. 

Met de module digitale werkbonnen van KMO-Facturatie heeft u de volledige controle en een efficiëntie opvolging over elk project! 

Een werkbon opstellen is een cruciale stap in tal van bedrijfsprocessen, van serviceverlening tot projectmanagement. Het zorgt voor duidelijkheid en efficiëntie in uw dagelijkse werkzaamheden. In dit stappenplan laten we u zien hoe u een werkbon maakt en beheert, ongeacht uw bedrijfssector. 

Identificeer de klant

Een goede werkbon begint met het identificeren van uw klant. Deze kan u terugvinden in uw klantenbestand of u kan een nieuwe klant toevoegen. Zodra u de juiste klant heeft, opent u deze klantenfiche. 

Maak een nieuwe werkbon aan

Nu kan u starten met creëren van de werkbon. U kan dit op verschillende manieren doen, ofwel direct vanuit de klantenfiche de werkbon aanmaken, ofwel vanuit een offerte de werkbon aanmaken. De eerste stap bij het aanmaken van een werkbon is een titel en beschrijving invullen en eventueel een personeelslid toewijzen. Automatisch staat uw standaardlay-out ingesteld. 

Vul de werkbon in

In de module digitale werkbonnen ziet u verschillende tabbladen staan. In het tabblad ‘Algemene info’ vindt u belangrijke gegevens, zoals het werkbonnummer, de aanmaakdatum, de titel, beschrijving, klantnaam en eventueel het gekoppeld personeelslid. 

Het tweede tabblad ‘Werkboninhoud’, is waar u de daadwerkelijke werkboninformatie kunt bewerken of toevoegen. Hier kan u alle materialen, werkuren en dergelijke ingeven. Deze informatie neemt u in een later stadium over op uw factuur. 

Het derde tabblad ‘Naam van uw werkbonlay-out’, biedt u en uw personeelsleden de mogelijkheid om de werkbon in te vullen. Hier kan u bijvoorbeeld de specificatie van de werkuren ingeven, de extra gebruikte materialen, eventuele opmerkingen, … 

Op het vierde tabblad ‘Handtekeningen’ kan u uw klant de werkbon laten tekenen.   

Werkbon voorbeeld - werkbon aanmaken vanuit offerte

werkbon aanmaken

 Het gebruik van digitale werkbonnen biedt u de ultieme controle over elk project, en dit met ongeëvenaarde gebruiksvriendelijkheid. Bij KMO-Facturatie begrijpen we het belang van eenvoud en effectiviteit. Bekijk hierboven het werkbon voorbeeld, waardoor u een beter beeld krijgt op de verwerking van digitale werkbonnen in KMO-Facturatie.

Ons platform is ontworpen met uw gebruiksgemak in gedachten. Het vergt minimale training voor u en uw team. Uw werknemers kunnen moeiteloos inloggen met hun eigen aangemaakte accounts. Ze kunnen toegewezen werkbonnen beheren en zelfs nieuwe werkbonnen creëren, waarbij ze alle noodzakelijke informatie toevoegen.

Digitale werkbonnen zoals het voorbeeld werkbon hierboven bevorderen naadloze communicatie tussen u en uw team. Alle informatie is centraal online beschikbaar, wat verschillende afdelingen en medewerkers in staat stelt om eenvoudig samen te werken.

U heeft de flexibiliteit om werkbonnen te genereren vanuit een offerte of vanaf een blanco werkbon, precies zoals u dat wilt.

U kunt de werkbon digitaal laten ondertekenen, een PDF maken en deze eenvoudig naar uw klant doorsturen. En als u meteen wil factureren na het voltooien van een taak, is ook dat zeer eenvoudig. Met slechts één klik maakt u van uw werkbon een factuur. Bovendien bieden we de mogelijkheid om meerdere werkbonnen in één handeling te factureren met onze geavanceerde facturatie software.

Laat de ervaring van een van onze klanten u overtuigen: “De gebruiksvriendelijkheid van het programma is uitmuntend. Het is zeer overzichtelijk en biedt talloze mogelijkheden. Bovenal bespaart het enorm veel tijd. alles kan in slechts enkele klikken worden geregeld. Het is een toonaangevend programma met uitstekende service en opvolging.”

In enkele klikken werkbonnen maken, invullen, laten tekenen en factureren. KMO-Facturatie stelt u in staat om de volledige controle over uw projecten te behouden zonder gedoe.   

Facturatieprogramma - Prijslijsten, stockbeheer en aankoopfacturen

 

Bij KMO-Facturatie is onze missie om uw bedrijfsprocessen naadloos en efficiënt te laten verlopen. Met ons toonaangevende facturatieprogramma kunt u met slechts enkele muisklikken professionele offertes, bestelbonnen, facturen genereren of een werkbon aanmaken. Het proces van een werkbon maken vanuit een offerte is nog nooit zo eenvoudig en doeltreffend geweest.

Elk document dat u in ons facturatieprogramma maakt, wordt veilig opgeslagen in uw cloudomgeving. Uw bedrijfsgegevens zijn altijd binnen handbereik, ongeacht waar u zicht bevindt.

Ons facturatieprogramma biedt meer dan alleen facturatie. We begrijpen dat uw dagelijkse workflow diverse uitdagingen met zich meebrengt, en daarom bieden extra functionaliteiten om uw zakelijke processen te vereenvoudigen:

Gemakkelijk delen van documenten: Met onze software kunt u documenten eenvoudig delen met uw klanten, wat de communicatie versnelt en efficiënte samenwerking bevordert.

In ons geavanceerde facturatieprogramma kunt u moeiteloos prijzen per categorie vastleggen in een gedetailleerde prijslijst, waardoor het opstellen van facturen, genereren van offertes en werkbonnen maken nog soepeler verloopt. 

Digitaal bevestigen en ondertekenen van offertes: Geen gedoe meer met papieren offertes. Uw klanten kunnen uw offertes eenvoudig digitaal bevestigen en ondertekenen, wat het goedkeuringsproces versnelt. 

Opvolging van betalingen: Ons facturatieprogramma maakt het gemakkelijk om betalingen op te volgen. Dit kan zelfs automatisch verlopen dankzij de integratie met Ponto.

Naast het beheren van verkoopfacturen en tal van andere functionaliteiten, heeft u in het facturatieprogramma van KMO-Facturatie ook de mogelijkheid om uw aankoopfacturen te verwerken. Dit zorgt voor een volledig inzicht in uw financiële situatie, met duidelijke rapportage van zowel inkomsten als uitgaven op maandelijkse basis. 

Met onze uitgebreide functies voor prijslijsten, voorraadbeheer en financiële rapportage stelt ons facturatieprogramma u in staat om uw bedrijfsfinanciën op een georganiseerde en efficiënte manier te beheren, wat bijdraagt aan het succes van uw onderneming. 

werkbon maken facturatieprogramma genk
5/5
" Goed facturatieprogramma.

KMO-Facturatie biedt ook de module digitale werkbon aanmaken aan.
Superhandig om de klanten ter plaatse de werkbon te laten ondertekenen met bv een tablet.
Daarna ga je snel door naar facturatie en het admin werk blijft beperkt.

Daarenboven zijn de mensen van KMO-Facturatie héél behulpzaam en luisteren ze naar de klanten. "

Raphaël Lerno - LEC Energy Solutions


Hoe kunnen we u van dienst zijn?

Heeft u vragen? Aarzel niet om ons te contacteren!

gratis facturatieprogramma