Digitale werkbonnen

digitale werkbonnen

Met digitale werkbonnen heeft u een belangrijk hulpmiddel in handen. Bedrijven en zelfstandigen die efficiëntie en nauwkeurigheid willen verbeteren bij het beheren en opvolgen van projecten maken hier dan ook gretig gebruik van. 

In deze blog lichten we toe wat digitale werkbonnen zijn, hoe ze werken en wat de voordelen zijn indien u werkbonnen gebruikt.

Wat zijn digitale werkbonnen?

Digitale werkbonnen zijn elektronische versies van papieren werkbonnen. Ze worden gebruikt om werken en taken bij te houden die moeten worden uitgevoerd. Digitale werkbonnen kunnen worden gebruikt door verschillende soorten zelfstandigen en bedrijven, denk hierbij onder meer aan de bouwsector, installatiebedrijven en onderhoudsbedrijven.

Hoe werken digitale werkbonnen?

Digitale werkbonnen kan u gebruiken via softwareprogramma’s die hiervoor speciaal ontworpen zijn of facturatieprogramma’s die deze extra module ingebouwd hebben. 

Werknemers kunnen via hun mobiele apparaten toegang krijgen tot deze werkbonnen en de taken uitvoeren die daarop vermeld staan. 

Wanneer zij de werken hebben uitgevoerd, kunnen de werknemers de digitale werkbonnen bijwerken met informatie over de uitgevoerde werkzaamheden, eventuele opmerkingen relevant aan de opdracht noteren, bijkomende materialen opnemen en dergelijke. 

Hiervoor kan u de voortgang van het project nauwkeurig opvolging en de facturatie nadien nauwkeurig verwerken.

Welke voordelen heeft u bij het gebruik van digitale werkbonnen?

  • Verbeterde efficiënte: er is minder handmatige invoer van gegevens nodig en u heeft minder papieren formulieren. Hierdoor verminderd de tijd die nodig is voor beheren van werkorders en projecten.
  • Nauwkeurigheid: Een kleiner risico op menselijke fouten bij het bijhouden van werkorders en het verwerken van facturen.
  • Real-time updates: Digitale werkbonnen stellen bedrijfsleiders in staat om real-time updates te ontvangen over de voortgang van projecten, waardoor ze snel kunnen reageren op eventuele vertragingen of problemen.
  • Betere communicatie: Werknemers en leidinggevenden kunnen via de digitale werkbonnen gemakkelijk communiceren over de voortgang van projecten en eventuele problemen die zich voordoen. 
  • Kostenbesparing: Door het verminderen van papieren formulieren en de tijd die nodig is voor het beheren van werkorders, kunnen bedrijven kosten besparen en hun winstgevendheid vergroten. 

Digitale werkbonnen in de software van KMO-Facturatie

In het facturatieprogramma van KMO-Facturatie kan u kiezen voor het gebruik van digitale werkbonnen. Aan de hand van de uitgebreide interface kan u uw digitale werkbonnen volledig naar eigen wensen inrichten. Bij de start van de werken kan u kiezen voor het aanmaken van een nieuwe werkbon of verder gaan vanuit een offerte. 
Ter plaatse bij uw klant kan u of uw medewerkers via uw mobiel apparaat de werkbon invullen, materialen of uren toevoegen, opmerkingen plaatsen. 
De werkbon kan u nadien digitaal laten tekenen door uw klant, doormailen en factureren. 
Offerte -> Werkbon -> Factuur, in slechts enkele klikken. Professioneel, snel en eenvoudig met het facturatieprogramma van KMO-Facturatie. 

De ervaring van één van onze klanten: 
“Superhandig om de klanten te plaatse de werkbon te laten ondertekenen met bv een tablet. Daarna kan je snel door naar facturatie en het admin werk blijft beperkt.”

Kortom, digitale werkbonnen zijn een krachtig hulpmiddel voor bedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun efficiëntie te verbeteren en hun kosten te verlagen. Door het gebruik van digitale werkbonnen kunnen bedrijven de productiviteit verhogen, de nauwkeurigheid verbeteren en de communicatie tussen werknemers en leidinggevenden vereenvoudigen.

Bekijkt u graag de mogelijkheden van digitale werkbonnen in het programma van KMO-Facturatie? 
Contacteer ons vrijblijvend voor een demo of ontdek hier meer voordelen van onze software. 


Probeer KMO-Facturatie!

Facturatie software voor elk moment, via elk toestel.