Online factureren?

Bedrijven en zelfstandigen kunnen gebruiken maken van verschillende programma’s om hun offertes en facturen te maken. Ondernemers moeten echter een keuze maken: ga ik offline of online factureren?

Er zijn voor- en nadelen verbonden aan beide pistes. Hier een overzicht zodat u ook de juist keuze kan maken voor uw bedrijf.

Offline factureren

Onder de offline programma’s vallen ook Word en Excel. Bij deze programma’s dient men handmatig te documenten op te stellen, zelf de nummering in de gaten te houden en dergelijke. Ook het BTW-bedrag dient u zelf handmatig uit te rekenen, of een formule te programmeren in Excel. 

 

Daarnaast zijn er ook offline facturatieprogramma’s, die u kan installeren op uw computer of bedrijfsnetwerk. Het voordeel van dergelijke offline programma’s is dat de gegevens enkel op uw eigen computer/netwerk staan. Dit voordeel is ineens ook een nadeel. Als uw computer crasht of dergelijke, zal u belangrijke gegevens verliezen. Wanneer u voor dergelijke programma kiest, is het maken van een back-up dan ook aan te raden. 

 

Bij de offline facturatieprogramma’s dient u geen internetverbinding te hebben en bij sommige aanbieders kan u de programma’s op maat laten aanpassen. Hiervoor zal de kostprijs wel hoger liggen.

Online factureren

Online facturatie software, zoals die van KMO-Facturatie, is tegenwoordig meer gebruikelijk. U hoeft geen programma op uw computer installeren en u heeft ook toegang tot uw facturen via mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.

 

U kan veilig online factureren en werken, waar en wanneer u wil. Uw gegevens gaan dus ook niet verloren indien uw computer crasht. In de online software van KMO-Facturatie kan u meerdere mensen toegang geven, indien u dit wenst. Met KMO-Facturatie maakt u in slechts enkele klikken u een professionele offerte, bestelbon of factuur die veilig in uw cloudomgeving wordt opgeslagen.

 

Online factureren met een facturatieprogramma zoals KMO-Facturatie heeft vele mogelijkheden en brengt op regelmatige tijdstippen updates buiten. Absoluut noodzakelijk is echter wel een internetverbinding.

Dankzij de online verwerking van offertes en facturen zijn uw documenten, door uw gekoppelde e-mail, sneller bij uw klanten. U kan uw lopende projecten dus sneller opvolgen, bijsturen en afhandelen. Facturen kan u aan uw klanten overmaken in PDF vorm, UBL formaat of via de Peppol koppeling. Meer over deze koppeling en elektronisch factureren kan u lezen in onze blog https://kmofacturatie.be/blog-e-invoicing/

Bekijkt u graag verder de mogelijkheden voor uw bedrijf?
Contacteer ons vrijblijvend voor een demo van KMO-Facturatie of ontdek hier meer voordelen van onze software.


Probeer KMO-Facturatie!

Facturatie software voor elk moment, via elk toestel.