🚀 KMO - Facturatie 3.0.0 is hier!

In deze versie hebben we vooral gefocussed op heel wat technische verbeteringen onder de motorkap en kleine verbeteringen aan functionaliteiten. Lees snel wat nieuw is!

Verbeteringen module Projecten

Vanaf nu is het mogelijk om extra lijnen “Overige kosten” en “Overige opbrengsten” toe te voegen aan projecten, in plaats van enkel met eindtotalen te werken. Daarnaast kunnen nu ook werkbon inhouden gekoppeld worden aan een project, analoog aan offertes. Tot slot kunnen facturen, offertes en werkbonnen nu worden aangemaakt vanuit het project zelf.

Van toepassing op:

Verbeteringen e-mailtemplates

Voorheen was het enkel mogelijk om op algemeen niveau een e-mailadres in te stellen om automatisch als BCC in te stellen. Vanaf nu is het ook mogelijk om op niveau van een e-mailtemplate (Instellingen – E-mailinstellingen – Templates) een of meerdere BCC’s in te stellen.

Daarnaast is ook het nieuwe e-mailtype “Overzichtsmail” toegevoegd: selecteer een of meerdere facturen binnen dezelfde klantenfiche en klik bovenaan op “Overzicht”. Hiermee wordt een nieuw soort e-mail opgesteld met daarin een overzichtstabel van de geselecteerde facturen, met ook alle geselecteerde facturen in bijlage.

Van toepassing op:

Beter labelbeheer

In Instellingen – Overige instellingen – Labels is een overzicht van alle document-, werkbon-, klant- en leverancierslabels toegevoegd waarin de stijl van de bestaande labels kan worden beheerd en bestaande labels kunnen worden verwijderd.

Van toepassing op:

Voorraad in prijslijst import en export

Voorraad is nu beter geïntegreerd in de prijslijst: de voorraaditems zijn nu ook deel van de Excel import- en exportfuncties van de prijslijst. Handig voor het initieel of in bulk bijwerken van de voorraad!

Van toepassing op:

Verbeteringen factuurplanningen

Factuurplanningen kunnen vanaf nu ook worden aangemaakt onder Financieel – Factuurplanningen. Daarnaast wordt nu een notificatie gestuurd wanneer een of meerdere planningen gereed zijn om te factureren.

Van toepassing op:

Binnenkort beschikbaar: algemene bestandsopslag

Binnenkort rollen we de nieuwe module voor algemene bestandsopslag uit. Met deze module kan u algemene bestanden (PDF’s, afbeeldingen, Office – documenten, …) uploaden in uw boekhouding en (optioneel) linken aan een klant, leverancier, werkbon of project.

Momenteel leggen we nog de laatste hand aan de laatste grafische details en onderzoeken we hoeveel opslag we per klant kunnen bieden, zodat we deze module op een duurzame manier kunnen aanbieden. Echter is deze module reeds in bèta beschikbaar. Bent u Pro – klant en heeft u interesse om de module uit te testen? Neem contact op met de klantendienst!

Van toepassing op:

Verbeteringen en bugfixes

– Werkboninhoud – ENTER’s worden nu ook correct weergegeven in de tab “Werkboninhoud”, het exporteren in PDF van de werkboninhoud afzonderlijk is nu ook mogelijk

– Wanneer de factuurnummering van het afgelopen jaar niet strict oplopend is, zal een melding verschijnen op het dashboard met de ontbrekende nummers

– Ondersteuning voor “geen eenheid” bij gebruik van eenheden in de facturen / offertes / …

– “Handtekening wissen” is nu beter aanklikbaar in werkbonnen

– Wanneer er geklikt wordt op een rij in project / werkbon, zal deze worden geopend, analoog aan klanten en leveranciers

– Documentlijsten gebruiken de nieuwe “paginated API” waardoor ze veel sneller laden via het menu ‘Financieel’

– Offertes kunnen nu ook “On-hold” geplaatst worden

– Compatibiliteitsfixes voor FireFox

– Bij prijzengroepen wordt de eenheidsprijs nu ook weergegeven bij het opstellen van een document

– Algemeen technisch onderhoud, bijwerken van dependencies, vervangen van legacycode

✅ Uw boekhouding is reeds bijgewerkt!

Deze update is automatisch doorgevoerd op alle boekhoudingen. Vragen of hulp nodig? Neem gerust contact op met de helpdesk!

💡 Tips of ideeën?

Heeft u tips of ideeën voor functies die onze software nog beter kunnen maken? Laat het ons zeker weten via de helpdesk!

😃 Tevreden van onze service?

Een review op onze bedrijfspagina op Google of Facebook apprecieren we altijd enorm 😉

Over ons team

Picture of Stephanie Van Bocxlaer

Stephanie Van Bocxlaer

Stephanie is verantwoordelijk voor sales en customer succession bij KMO-Facturatie