Korting Contant of financiële korting

Snelle betalingen stimuleren met korting contant

Ontdek de voordelen van het aanbieden van korting bij directe betaling als slimme strategie om klanten te belonen voor snelle betalingen. Ontdek hoe deze vorm van financiële prikkel aanzienlijke verbeteringen kan brengen in uw cashflow en hoe u uw klanten kunt aanmoedigen om niet tot het laatste moment te wachten met het voldoen van hun facturen. 

Door deze aanpak versterkt u niet alleen de financiële gezondheid van uw bedrijf, maar bevordert u ook tijdige betalingen, wat de efficiëntie van operationele processen ten goede komt.

korting contant

Wat houdt financiële korting precies in?

Financiële korting, ook wel bekend als korting bij contante betaling, is een beloningssysteem waarbij klanten een korting ontvangen als ze binnen een kort tijdsbestek betalen. U bepaalt zelf de betalingstermijn en het percentage van de korting dat op de factuur wordt vermeld.
Met deze strategie beloont u klanten effectief voor het sneller voldoen van uw facturen.

Bijvoorbeeld, U kan een aantrekkelijke korting van 2% aanbieden voor betaling binnen de 10 dagen in plaats van de standaard termijn van bijvoorbeeld 30 dagen.

Het resultaat? Klanten waarderen deze stimulans en u heeft sneller toegang tot liquide middelen – een win-winsituatie.

Hoe zit het met de BTW bij financiële korting?

Het is essentieel om te begrijpen dat de btw niet wordt toegepast op de oorspronkelijke prijs, maar op het bedrag waarop de korting wordt gegeven, ook wel de ‘maatstaf van heffing’ genoemd. Dit zorgt voor een nauwkeurige btw-berekening zonder verrassingen bij het afrekenen.

Commerciële korting vs. korting contant?

Laten we nu het onderscheid maken tussen commerciële korting en korting bij directe betaling (korting contant). Waar commerciële korting gebaseerd is op de omvang van de aankoop, wordt korting bij directe betaling toegekend als de klant snel betaalt. Het is belangrijk om deze twee concepten niet te verwarren

Financiële korting in facturatieprogramma KMO-Facturatie

In de software van KMO-Facturatie heeft u de mogelijkheid een standaard financiële korting (percentage) toekennen aan klanten die snel betalen. Bovendien kunt u de termijn waarbinnen deze korting geldig is instellen, bijvoorbeeld binnen de 7 dagen.

Dankzij de gebruiksvriendelijke software van KMO-Facturatie kunt u eenvoudig financiële korting of korting contant toepassen op uw facturen. De software zorgt automatisch voor de juiste berekeningen en de correcte omschrijving verschijnt automatisch op uw facturen.

Hier is een voorbeeld: Stel dat u een financiële korting van 5% aanbiedt bij betaling binnen 7 dagen.

korting contant

Geef uw cashflow een boost met financiële korting! Moedig uw klanten aan om niet tot het laatste moment te wachten met het voldoen van hun facturen.

Wil u meer informatie? Neem gerust contact met ons op, we staan klaar om dit verder toe te lichten.


Probeer KMO-Facturatie!

Facturatie software voor elk moment, via elk toestel.