Eenvoudig klantenbestand beheren

Wat is een klantenbestand?

Een klantenbestand is een database met de belangrijkste gegevens van uw klanten. Elke klantenfiche in uw klantenbestand bevat onder meer de naam, het adres, btw-nummer, telefoonnummer, e-mailadres, … Naast de gegevens van uw klanten beschikt u via het klantenbestand ook over de historiek per klant, welke offertes u voor hem/haar heeft  opgesteld, welke werken werden uitgevoerd, welk bedrag werd gefactureerd, en ga zo maar door.

Waarom gebruikmaken van een klantenbestand?

Hoewel heel wat ondernemingen nog niet met een klantenbestand werken, kan dit nuttig zijn voor uw onderneming. Informatie die u vaak nodig heeft, bijvoorbeeld administratieve gegevens zoals telefoonnummers, kan u handig opslaan en snel terugvinden. Nog een van de voordelen is dat u uw klanten vanuit een klantenbestand op een vrij eenvoudige manier via een e-mailsysteem kan informeren over acties, diensten of nieuwe producten. U kan in een klantenbestand zelfs makkelijk selecteren naar welk type klanten u de e-mail uitstuurt.

Heeft een klantenbestand ook voordelen voor een starter of kleine zelfstandige? Zeker wel! Door gebruik te maken van een goed beheerd klantenbestand zal u uzelf tijd besparen in de nabije toekomst. Indien u er een gewoonte van maakt om nieuwe klanten in het klantenbestand in te brengen kan u een voorsprong nemen voor de toekomst. Want als het aantal klanten stijgt, is het vinden van gegevens vermoedelijk het laatste waar u tijd aan wil verspillen.

Wanneer u een offerte of factuur dient op te stellen voor een klant, kan u de gegevens van uw klant eenvoudig ophalen vanuit uw klantenbestand zodat ze automatisch op de offerte of factuur verschijnen.

Klantenbestand van KMO-Facturatie gebruiken

In het klantenbestand van KMO-Facturatie zijn verschillende soorten informatie verwerkt. In het deel van algemene info dient u de algemene
gegevens, de adresgegevens en de contactgegevens van uw klant 
invullen. Ook is er de mogelijkheid om gepersonaliseerde e-mailtemplates aan te maken of de betaaltermijn van uw facturen of geldigheidsduur van uw offertes per klant te bepalen en bij te houden. 

Daarnaast kan u met KMO-Facturatie gebruik maken van een hele reeks aan functies. Het is bijvoorbeeld mogelijk om e-mails te sturen vanuit een bepaalde klantenfiche of notities te nemen. Zo houdt u een goede historiek bij van de klantenrelatie in kwestie, waar u altijd naar kan teruggrijpen. 

Wenst u te starten met het aanleggen van een klantenbestand, om nadien snel en efficiënt offertes en facturen aan te maken? Ontdek hier zelf de voordelen van het online facturatieprogramma van KMO-Facturatie.  


Probeer KMO-Facturatie!

Facturatie software voor elk moment, via elk toestel.